Efter att ha studerat till med kand och civilingenjör tog jag min civilingejörsexampen 1979 på Lunds Tekniska Högskola. Jag hade högsta betyg i alla programmerinsrelaterade ämnen, och mitt examensarbete gjorde jag i ämnet elektrisk mätteknik.

Under perioden 1979 till 2006 arbetade jag på Ericssonkoncernen, men maskinvarukonstruktion, maskinvarunära programmering, kompiltorkonstruktion, m.m. Jag har även sysslat med patentarbete, och bl.a. drivit tre egna patent inom området processorarkitetkur. När Ericsson slutade att designa egna processorer fann jag arbetet där mindre inspirerande. Jag tog därför chansen att sluta frivilligt år 2006.

Sedan dess har jag på det tekniska området arbetat med systemadministration, webbsäkerhet och webbdesign. Jag har installerat operativsystem och webbservers. Jag har lärt mig css, javascript och php till en grundläggande nivå.

Jag är mest inriktad mot opensource, och gillar verktyg som t.ex. gimp, inkscape, drupal, wordpress m.m. och jag ämnar fördjupa mina kunskaper inom dessa områden och inom teknologier som t.ex. svg. Jag har sedan barnsben varit mycket intresserad av foto och bild, och tänker därför inrikta mig mot grafisk design för web i olika former, och även vidareutveckla min skicklighet inom området foto.

Jag är också mycket naturintresserad, två veckor utan en dagsvandring är för mig två förlorade veckor.

Ett fritidsintresse, ljussättning på scen, ville jag kunna arbeta mer professionellt med och började i Borlänge en tvåårig högskoleutbildning i ljussättning. Utbildningen var inriktat på musikscener medan mitt intresse rör teatern. Jag slutade därför efter första året.

För närvarande är jag involverad i följande sajter:
www.birgittastenberg.se - sköter hela sajten
www.maraya.se - installerat wordpress med tema på binero
www.ormteatern.se - delat ansvar
för en filmare, Erik Pauser, håller jag på att göra en prototyp till en websajt som skall innehålla bakgrundsmaterial till en film. Sajten skall ha ett "filmiskt" utseende.

Jag är också poet, och det är inte så avlägset från tekniken som man skulle kunna tro, speciellt som jag i bägge fallen sysslar med småbitar och detaljer, och är noga med det. Min diktsamling finns här.